jasperpaakkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kalatie

Haluammeko kalatiet Kemijoelle nyt vai sadan vuoden päästä?

Olen saanut kunnian toimia jo lähes kaksi vuotta suomalaisen energiapolitiikan kannalta keskeisen Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston jäsenenä.

Kemijoen vaelluskalat tarvitsevat ministerin apua

Teimme aiemmin keväällä Markus Mustajärven kanssa kirjallisen kysymyksen Kemijoen kalatalousvelvoitteesta maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk). Kalatalousvelvoite tarkoittaa voimalaitosyhtiöiden vastuuta kompensoida vesivoimaloiden aiheuttama kalataloudellinen menetys.

Vaelluskalat tulevat takaisin

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ilmoitti tänään, että hallitus sijoittaa hallitusohjelman mukaisesti vuoteen 2019 mennessä seitsemän miljoonaa euroa pilottihankkei

Lohen palauttaminen valjastettuihin jokiin meidän käsissämme

Olen intohimoisena kalamiehenä tyytyväinen siitä, että hallitus on hallitusohjelmassaan sitoutunut toteuttamaan lohi- ja meritaimenstrategiaa sekä, mikä tärkeintä, toimeenpanemaan kalatiestrategiaa. Näiden linjausten myötä lohen palauttaminen Kemi-Ounasjoen vesistöalueelle sekä esimerkiksi Iijokeen on lähempänä kuin koskaan aikaisemmin. 

KOSKIENSUOJELULAKIA EI TULE AVATA

 

Koskiensuojelulakia ei tule avata

 

Koskiensuojelulaki säädettiin vuonna 1987 suojelemaan viimeisiä vapaana virtaavia koskia. Koskien suojelun tarve on niistä ajoista vain suurentunut, niin huonosti voivat useat, virtavesistä riippuvaiset, uhanalaiset kalalajimme.

 

 

Miksi laki halutaan purkaa

 

Historiallisia kalauutisia 1.4.2014

Jari Koskisen yllättävä lausunto: "Aion mullistaa suomalaisen kalastuspolitiikan!"


Kalatiet eivät palauta menetettyä koskipinta-alaa

Suomessa valitettavasti lähes jokainen joki on jollakin tavalla padottu vesivoiman tai vedenpinnan säännöstelyn takia. Voimakas jokiluonnon muokkaus ja patoaminen ovat saattaneet kaikki vaelluskalakantamme sukupuuton partaalle.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä