jasperpaakkonen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 13 min 35 s sitten

Asuntovelallisille tärkeä ennuste julki: ”Syyskuussa 2019”

47 min 54 s ago

Uutistoimisto Bloombergin kokoaman ennusteen mukaan ekonomistien enemmistö odottaa nyt, että Euroopan keskuspankki EKP nostaa ohjauskorkoaan ensi vuoden syyskuussa.

–Ekonomistit odottavat, että Mario Draghi tekee yhden koronnoston ennen kuin hänen kautensa EKP:n johdossa päättyy. Useimmat kyselyyn vastanneet odottavat koronnostoa syyskuussa 2019, Bloomberg summaa kyselyn tulokset.

Uudelta Ferrari-pomolta dramaattinen kirje: ”Epäilemättä vaikein koskaan kirjoittamani”

1 tunti 45 min ago

Ferrarin hallituksen puheenjohtajaksi lauantaina nimitetty John Elkann on kirjoittanut koko Fiat Chrysler-konsernin henkilöstölle dramaattisen kirjeen Sergio Marchionnen sairastumisen vuoksi.

Elkann on myös Fiat Chryslerin hallituksen puheenjohtaja ja kuuluu Fiatin perustaneeseen Agnellin perheeseen. Agnellit ovat edelleen Fiat Chryslerin  suurimmat omistajat. 

Hjallis Harkimo: ”Sain kovaa postia - oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani”

2 tuntia 24 min ago

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo saaneensa ”kovaa postia” erottuaan kokoomuksesta ja perustettuaan Liike Nytin.

–Varsinkin puolueesta lähtöni jälkeen sain ymmärtää, kuinka uskonnonomaisesti jotkut puolueeseen suhtautuvat. Sain kovaa postia. Esimerkiksi erään kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajalta tuli melko roisia tekstiä, oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani, hän kertoo IL-blogissaan.

Kansanedustaja vaatii hallitukselta stoppia ”turvevimmalle”: ”Sekopäistä”

2 tuntia 52 min ago

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta pysäyttämään turvevimman ja lopettamaan turpeen energiakäytön. Karin mukaan Suomessa nostetaan tänä kesänä ennätysmäärä turvetta.

–Ennätyksellinen turvekesä on surullinen uutinen sekä Suomen luonnolle että ilmastolle. On sekopäistä, että poikkeuksellisen helleaallon vuoksi voimme nostaa ennätysmäärän turvetta, jonka poltto entisestään kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Suomen on torjuttava ilmastonmuutosta ja luovuttava turpeen energiakäytöstä viivyttelemättä, Kari toteaa tiedotteessaan.

EU-poliitikolta suorat sanat Steve Bannonin uudesta hankkeesta: ”Kuinka paljon venäläistä rahaa on mukana tällä kertaa?”

3 tuntia 4 min ago

Belgialainen europarlamentaarikko Guy Verhofstadt on reagoinut suorin sanoin uutiseen siitä, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon aikoo perustaa oikeistopopulisteja tukevan säätiön Brysseliin. Verhofstadtin mukaan kyseessä on selkeä yritys vaikuttaa ensi toukokuun eurovaaleihin.

”Kauppasota on nyt todellisuutta”

3 tuntia 42 min ago

Yhdysvaltojen tuontitullit ovat nousemassa pääaiheeksi G20-maiden kokouksessa Argentiinassa. Yhdysvallat on asettanut tuontitulleja niin EU-maista kuin Kiinasta USA:han tuotaville tuotteille. Lisäksi presidentti Donald Trump on uhannut Kiinaa uusilla tulleilla.

–Kauppasota on nyt todellisuutta. Yhdysvaltain nykyinen kauppapolitiikka, joka perustuu yksipuolisille tullimaksuille on kuin viidakon laki, Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire kommentoi BBC:lle.

RoPS jatkaa yllätyksiään – SJK sai jälleen nöyryytyksen

21.7.2018 21:54

Rovaniemen Palloseura osoittaa, että pienelläkin budjetilla pärjää Veikkausliigassa. Lauantaina RoPS voitti kotiottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon 1-0.

Voittomaalista vastasi 64. minuutilla Simo Roiha. Antonio Reguero pelasi RoPS-maalilla jo kauden 14. nollapelinsä.

Kimi Räikkösen tilanne yhä arvoitus – Ferrarin pomokin vaihtui

21.7.2018 21:40

Kimi Räikkönen sijoittui Saksan F1-kisan aika-ajoissa lauantaina kolmanneksi. Suurempi mediahuomio Räikkösen sijoitusten sijasta keskittyy Räikkösen tulevan kauden työpaikan arvuutteluihin.

Räikkösen on huhuttu vaihtavan Charles Leclercin kanssa paikkaa. Leclerc ottaisi Räikkösen paikan Ferrarilla ja Räikkönen ajaisi ensi kaudella Sauberilla. Sauberin tallipomo Frederic Vasseur ilmoitti, että voisi kyllä ajattaa maailmanmestaria tallissaan.

Onko tässä Kimi Räikkösen uusi pomo? Ferrari ja Fiat vaikenevat vielä

21.7.2018 16:11

Italialaistietojen mukaan Ferrarin uudeksi pääjohtajaksi nousee yhtiön hallituksessa nyt istuva Louis Carey Camilleri. Asiasta kertoo muun muassa Il Sole 24 Ore. Camilleri on tehnyt pitkän uran tupakkajätti Philip Morrisin palveluksessa.

Suomalainen asiantuntija Donald Trumpin uhkauksesta: ”Olisi kovaa kauppasotaa”

21.7.2018 15:31

Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin perjantainen uhkaus uusista tullimaksuista voi tarkoittaa laajamittaista kauppasotaa. Trump sanoi olevansa valmis asettamaan tuontitulleja kaikille kiinalaisille tuotteille.

Tutkijat: ”Kreml saattaa pian katua, että huippukokous järjestettiin - Ei mitään tarvetta uusille Trump-Putin-tapaamisille”

21.7.2018 12:46

Carnegie Moscow Centerin tutkija Aleksander Gabuev arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa pian katua tapaamistaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Presidentit tapasivat Helsingissä viime maanantaina.

Juventus myi Ronaldo-paitoja 60 miljoonalla dollarilla vuorokaudessa

21.7.2018 12:03

Italian korkeimmalla sarjatasolla Serie A:ssa pelaava jalkapallojoukkue Juventus FC myi vuorokaudessa 60 miljoonan dollarin eli noin 52 miljoonan euron arvosta Ronaldo-paitoja. Rahasumma vastaa yli puolta huippujalkapalloilija Cristiano Ronaldon siirtosummasta. Asiasta kertoo Business Insider

Ronaldon kerrottiin vastikään siirtyvän espanjalaisesta Real Madridista 99,2 miljoonan punnan eli noin 111 miljoonan euron suuruisella sopimuksella Juventukseen.

Vladimir Putinin mustalle listalle joutunut ex-suurlähettiläs: ”En pyytänyt häntä hyökkäämään”

21.7.2018 11:30

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul kertoo, että hänen joutumisensa listalle henkilöistä, joita Venäjän syyttäjäviranomaiset haluavat kuulustella, vaikeuttaa niin matkustamista kuin työntekoakin.

–En pyytänyt Putinia hyökkäämään kimppuuni vauhdittaakseni kirjani myyntiä. Se, että Putin syyttää minua rikoksista toimessani Yhdysvaltain hallituksen virkamiehenä on vakava asia, joka vaikeuttaa matkustamistanija työntekoani pitkän aikaa, hän kommentoi Twitterissä.

Kansanedustaja kertoo karuja tapauksia suomalaisesta työelämästä: ”Tämä on tosi”

21.7.2018 10:48

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoo sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan suomalaisesta työelämästä. Häneltä on muun muassa kysytty, miten hän selviytyy työtehtävistään, koska hänellä on lapsia.

–Ollessani SDP:n puoluesihteeri minulta kysyttiin usein miten selviän hommasta, kun minulla on kolme kouluikäistä lasta. Kysyin edeltäjältäni Eero Heinäluomalta, jolla oli ollut sama perhetilanne samassa tehtävässä, mitä vastata. Ei oltu kyselty. Ikinä, hän tviittaa.

Luottoluokittaja varoittaa poliittisesta riskistä Suomessa: ”Vain ohut enemmistö”

21.7.2018 10:13

Luottoluokittaja DBRS varoittaa poliittisesta epävakaudesta Suomessa ennen ensi kevään eduskuntavaaleja. Se pitää myös mahdollisena, että muun muassa sote-uudistukseen liittyvät erimielisyydet kaatavat Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ennen vaaleja.

Ministerin ulostulo Alma Media -kohusta: ”Tunkkainen tarina”

21.7.2018 09:29

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) korostaa, että perhe ja työ ovat sovitettavissa yhteen ja jokaisen perheen ratkaisuja tulee kunnioittaa.

Saarikon ulostulo liittyy  Aamulehden päätoimittajan valinnasta perjantaina nousseeseen kohuun. Suomen Kuvalehti kertoi perjantaina, että valtioneuvoston kanslian nykyisen viestintäpäällikkö Päivi Anttikosken nousu Aamulehden päätoimittajaksi tyssäsi tämän äitiyteen.

Alma Media: Päätoimittajan valinnasta virheellinen kuva – Toimitusjohtaja myöntää ”muuttokriteerin”

20.7.2018 19:56

Aamulehden päätoimittajan valinnasta annettiin Suomen Kuvalehden artikkelissa virheellinen kuva, kommentoi mediakonserni Alma Media tiedotteessaan.

Yhtiö korostaa, että se noudattaa rekrytoinneissa yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita.

Toimitusjohtaja Kai Telanne kuitenkin myöntää, että mahdollisuus muuttaa Aamulehden ilmestymisalueelle oli yksi rekrytointiprosessissa huomioiduista tärkeistä kriteereistä.

Valtteri Bottakselle vain yhden vuoden jatko – tuskin epäluottamuslause

20.7.2018 19:38

Mercedes vahvisti perjantaina Valtteri Bottaksen jatkavan tallissa 2019. Sopimus on 1+1 -vuotinen.

Torstaina Mercedes oli ilmoittanut Lewis Hamiltonin jatkavan tallissa kaksivuotisella sopimuksella. Bottas sai varmuudella luottoa vain yhdeksi kaudeksi.

Bottaksen jatko Mercedeksellä 2019 oli yleisesti tiedossa. Yksivuotinen jatkosopimus oli diilin ainoa yllätys.

SK: Äitiys esti nousun Aamulehden päätoimittajaksi – Henkilöstöjohtaja muistaa tapaamisen toisin

20.7.2018 18:13

Perhesyyt estivät valtioneuvoston nykyisen viestintäjohtaja Päivi Anttikosken valinnan Aamulehden päätoimittajaksi, Suomen Kuvalehti uutisoi. Alma Median henkilöstöjohtaja muistaa rekrytoinnin tapahtumat toisin kuin Anttikoski.

Suomen Kuvalehden mukaan Anttikoski jäi valitsematta, koska hänen perheensä mukaan lukien kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle.

Lehti: Lyypekin veitsihyökkääjä otettu kiinni

20.7.2018 18:07

Ainakin kahdeksan ihmisen kerrotaan loukkaantuneen Lyypekissä, Saksassa tehdyssä veitsi-iskussa. Lübecker Nachrichten -lehden mukaan isku tapahtui bussissa. Loukkaantuneista yhden kerrotaan saaneen vakavia vammoja ja seitsemän lieviä vammoja. Aiemmin 14 ihmisen kerrottiin loukkaantuneen iskussa.

Tekijä on lehden mukaan otettu kiinni. Poliisi puhuttaa parhaillaan 30 silminnäkijää.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat